NBS2021-plakat

За кампанията:

От 17 до 21 май 2021 г. Българската библиотечно информационна асоциация в партньорство с фондация „Глобални библиотеки – България“ организира ХV Национална библиотечна седмица под надслов „Библиотеката ще ти помогне!“. В условията на КОВИД-19 пандемията библиотеките доказаха, че могат да са нужни и полезни в тези необичайни времена, че са жизнеспособни и силни в условията на криза. При ограничени физически посещения и при спазване на противоепидемичните мерки се наложи много бързо, в процеса на работа, без целево допълнително финансиране, да се променят начините на обслужване и предлагане на услугите така, че да отговорим на обществените потребности от четене и информация.

Целта на кампанията е да покажем на обществото, че библиотеките в условията на пандемична криза подпомагат развитието на всички сектори и на всеки гражданин. Библиотеката има готовността да помогне на всеки:
• Да намери ново интересно четиво за свободното време
• Да се подготви за задълженията си, свързани с образованието и обучението
• Да получи справки и информация по вълнуващи го теми
• Да участва в онлайн инициативи, свързани с четенето, литературата и културата
• Като предлага свободен достъп до дигитални ресурси
• Чрез контакти в социалните мрежи.
В рамките на Националната библиотечна седмица ще демонстрираме всички нови инициативи на библиотеките – дигитални ресурси, онлайн справочни и библиографски услуги, услуги за доставка на книги по домовете, онлайн четения и други.

Прочетете повече: https://www.lib.bg/ 

youtube

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib