Регионална библиотека тържествено обяви кои са най-четящите деца във Велико Търново

На 12 октомври Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ тържествено обяви победителите от лятната кампания „Ела в библиотеката“. Инициативата се състоя за пета поредна година под патронажа на г-н Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновски общински съвет.

От 1-ви юни до 15-ти септември ученици се включиха в надпреварата, като кампанията има за цел да насърчи интереса на младото поколение към книгите и така да се провокират подрастващите да четат и да обогатяват своята култура и грамотност.

Награждаването на победителите се проведе в Централна сграда на библиотеката (ул. „Иванка Ботева“ 2), при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.
Официални гости на мероприятието бяха инж. Розалия Личева – началник на Регионално управление на образованието, гр. Велико Търново, г-н Николай Зарков – представител на Дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ към Община Велико Търново, г-жа Калина Широкова, зам.-председател на Великотърновски общински съвет. Председателят на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спирдонов не присъства поради неотложен ангажимент.

Наградите за младите читатели бяха осигурени от домакините на кампанията, г-жа Калина Широкова, фирма „Кроношпан България“. Изказваме им благодарност за любезното съдействие.

На тържественото награждаване бяха връчени Специални награди за личен пример. Едната беше за учителския колектив от СУ „Емилиян Станев” д-р Ваня Цанева и Десислава Стоева. Награда за устойчива работа беше присъдена на Теодора Петрова, преподавател в ОУ „Свети Патриарх Евтимий”. Носител на Награда за активен посланик на библиотеката организаторите връчиха на Мариела Рангелова, преподавател в СУ „Емилиян Станев”. Всички те са едни от най активните партньори на библиотеката от учителската гилдия.

Бяха присъдени няколко колективни награди, наречени „Моето четящо семейство”. Те бяха за Александър, Йоана и Надежда Дражеви, за Северин и Вероника Кавлакови, за Иван и Вяра Атанасови и за най-малкия записан читател Тервел Дъскотлиев, неговата майка Марияна Киркова, а също и баба му Боянка Игнатова.

Следваща награда, наречена „С приятели на библиотека” беше връчена на сестрите Мария и Габриела Маринови и тяхната приятелка Никол Ангелова. Тези три момичета са представители на част от многобройните читатели, които са доказателство, че библиотеката е място не само за четене на книги, но и благоприятна среда за срещи и много положителни социални контакти. Традиционно организаторите бяха подготвили Специални награди за най-малките читатели. Те бяха присъдени на Ния и Божидара Върбанови, Огнян Митов и Ивайла Попова.

Наградата за устойчив читател отиде при Виктория Марчовска на 8 години. Тя си я заслужи със своето постоянство не само по време на лятната кампания, но и с активното четене и заемане на книги през цялата година.

Финал на събитието беше обявяването на три големи награди в различните възрастови категории. За читателите от 7 до 10 години наградата получи Дария Недкова на 8 години, за прочетените от нея 50 книги за периода на кампанията. В категорията от 11 до 14 години отличена беше 11-годишната Натали Стоянова. Тя е заела 27 книги. А при възрастова категория от 15 до 17 години наградена отиде при 16-годишната Анна-Мария Филипова, която е заела също 28 книги за отчетния период от 1-ви юни до 15-ти септември.

Организаторите благодарят на всички, взели участие, и пожелават успех и при следващото издание на конкурса.

 


 

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib