Pokana

Регионална библиотека "Петко Р. Славейков"

за втора поредна година обявява конкурс за написване на криминален разказ под надслов

“(Не)разкритият случай”

В националната надпревара се приканват да вземат участие различни лица, без ограничения по възраст или професия. Всеки от пожелалите да се включи може да представи само по един свой разказ, независимо дали той вече е бил публикуван или е напълно нов. Обемът на текста следва да бъде най-малко 5 и най-много 20 печатни страници, формат А4, без изисквания за големина на шрифта.

Официалното начало на инициативата е 20.09.2022 г. Крайният срок за изпращането на творбите е 30.11.2022 г.
Освен художествен сюжет, даденото произведение задължително трябва да съдържа трите имена на автора, възраст, населено място, телефон и е-mail за обратна връзка.

Творбите се приемат на адрес:

5000 Велико Търново
РБ „Петко Р. Славейков”
ул. „Иванка Ботева” 2
За конкурса “(Не)разкритият случай”
или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефони за справки: 062/ 627 901 и 0887 501 171

Най-късно до 09.12.2022 г. журито ще се запознае с всички получени текстове и ще извърши класиране. Отличените автори ще бъдат официално обявени чрез церемония до средата на м. декември 2022 г.
В зависимост от актуалната епидемиологична обстановка в страната церемонията по награждаването ще се състои в Централна сграда на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” (ул. Иванка Ботева 2). Точният ден на награждаването ще бъде своевременно обявен в сайта на библиотеката (www.libraryvt.com), а след официалното награждаване и имената на авторите, които са спечелили призовите места.

С участието си в конкурса авторите дават съгласието си творбите им да бъдат публикувани на уеб сайта на библиотеката.

Пожелаваме ползотворна работа и успех на всички участници!

 


 

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib