Мобилната изложба на 25. Габровско биенале на хумора и сатирата гостува на
Народна библиотека "П. Р. Славейков" във Велико Търново!

Официалното откриване на изложбата ще бъде на 12 юли в 11:30 часа. Ще имате възможност да я разгледате до края на месеца. Гостуването ѝ е съвместна инициатива и с нашите партньори от ТАМ Велико Търново.

cover-bienale

През 2022 Музеят на хумора и сатирата в Габрово навършва заветните 50 години. Тази златна годишнина съвпада с 25-тото издание на Габровското Биенале, един от най-мащабните международни форуми за изкуство в България. Тази година то може да се похвали с цели три изложби с участието на над сто артисти от цял свят. Темата е Икономия на средствата, актуална не само заради пословичната габровска пестеливост, а и с оглед на все по-критичната нужда от икономисване, запазване и грижа за ресурсите в световен мащаб.

За тази изложба са подбрани малка част от творбите, селектирани от международно жури в раздел Карикатура. Те ще ви усмихнат, но и със сигурност ще ви дадат храна за размисъл.

Музеят на хумора и сатирата ви очаква и между 20 май и 30 септември, за да разгледате експонираните три изложби - журираните селекции Карикатура и Съвременно изкуство, както и кураторската изложба Тренинг за чувствителност, в пълния им разкош. Заповядайте!

Плакат на изложбата:

 

Plakat-bienale

 

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib