Ela bibliotekata 2019 A3

ЕЛА В БИБЛИОТЕКАТА, 2022 г.

 

 

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „П. Р. СЛАВЕЙКОВ”
ВЕЛИКО ТЪРНОВО

 

ЛЯТНА КАМПАНИЯ „ЕЛА В БИБЛИОТЕКАТА“
2022 г.

 

            На 1 юни 2022 г., по повод Международния ден на детето, Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ - гр. Велико Търново обявява за шеста поредна година лятната кампания „Ела в библиотеката“. Инициативата е под патронажа на председателя на Великотърновски общински съвет г-н Венцислав Спирдонов!

 

            Инициативата традиционно ще се проведе от 1-ви юни до 15-ти септември, като кампанията има за цел насърчаване интереса на младото поколение към книгите. „Ела в библиотеката” работи усърдно в насока създаване на читателски навици в децата от най-ранна възраст, като стимулира любопитството и любознателността на малките и по-големите читатели и възпитава култура на четенето през целия живот.

 

                        В проявата могат да участват всички ученици от учебните заведения на територията на община Велико Търново.

 

            В периода от 16 до 30 септември 2022 г., комисия ще анализира резултатите на ползвателите на РБ „П. Р. Славейков“ и ще се излъчи победител на основание най-голям брой заети и прочетени книги от един ученик от всички клонове на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ .

 

            Връчването на наградите ще се състои на 1 октомври 2022 г. по повод тържественото отбелязване на Международния ден на музиката и поезията в централната сграда на библиотеката (ул. Ив. Ботева 2).

 

            Информация за кампанията може да намерите на сайта и Facebook страницата на библиотеката

 

http://www.libraryvt.com
https://www.facebook.com/biblioteka.vt/

 

             Организаторите на инициативата пожелават весела ваканция на всички деца, много игри и забавни приключения с книга в ръка.

 

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib