Представяне на дебютната книга на Антон и Пламена Нашеви "Стъпки към непознатото"

     Как се живее с африканско племе без ток и течаща вода в дълбоката савана?

Възможно ли е да изминеш 10 000 км. в Южна Америка предимно на автостоп, без план и с екстремно нисък бюджет?

Отговор на тези и още въпроси ще разберете на представянето на дебютната книга на Антон и Пламена Нашеви "Стъпки към непознатото. От Африка до Южна Америка" в Регионална библиотека на 19 октомври 2021 г. от 18:00 ч.

Антон и Пламена ще ви отведат на диво и непознато място в Африка, където прекарват шест месеца с местно племе. Ще ви потопят в пъстрото, тежко, но весело ежедневие на завладяващата африканска култура, която ги изправя пред редица премеждия.

В многоликата Южна Америка те се докосват до начина на живот и вярванията на древни племена. Преминават през най-сухата пустиня на Земята, бивакуват в разредения въздух на спиращите дъха Анди, впускат се в търсене на екзотични карибски плажове. В дълбините на необятната Амазония живеят с коренното население, а дни по-късно са пленени.

Пътешествията им са палитра от емблематични приключения, които карат сърцето да бие в номадския ритъм на писателите и да мечтае.

За авторите:

Антон е роден в Свиленград, а Пламена в Сливен. Имат сходни интереси – обичат планината, уединението в нея и изучаването на далечни култури. Пътищата им се пресичат през 2011 г. по време на студентските им години в Бургас. След като се дипломират, излизат от рамките на познатото общество и предприемат първите си големи приключения в Европа, Африка и Южна Америка. С връщането си на родна земя решават да създадат семейство и след година към тях се присъединява дъщеря им Ева, с която днес продължават да пътешестват.

Сподели

 


Партньори:

 

            banner softlib