---01

 


 

19052023


-9 -01

Виргиния Захариева идва във Велико Търново заедно с „9 зайци“, за да се срещне със своята настояща и бъдеща публика.
"9 зайци" поставя неотложния въпрос: Как се грижа за градината на моя живот? „9 зайци”е хибриден роман: в него има елементи на дневник, мемоари, поезия и публицистика. Това е книга за живота като удоволствие и будност. Текст за падането и ставането. Пътешествие от тъгата към радостта.

„9 зайци“ пак са бременни: Вътре ще намерите запъхната малка книжка с рецептите от текста – ако ви се готви, да си я сложите отделно на рафта с готварските книги.

На събитието можете да вземете своите „9 зайци“ с автограф.

 

За автора:

Виргиния Захариева е писател и психотерапевт. В своята работа тя обединява познанията на западната психотерапия, източната философия и дзен практики. Виргиния е автор на 5 поетични книги – 4 поместени в сборника “Virginii” и последната книга „Етюди за една ръка“. Също сборник с есета „Милостта на малките огледала“.
Романът “9 зайци” е сред най-важните книги на български, появили се през последните две десетилетия. Книгата е преведена на английски и е издадена в Англия и Америка.
В своите артистични и граждански жестове през годините Виргиния Захариева работи за открояването на женския глас в обществото.


 

 


Партньори:

 

            banner softlib